pradžiaKENDO
Vilniaus Kendo Centras

Vilniaus Kendo Centras įkurtas su tikslu populiarinti Japonijos Kendo kovos meną Lietuvoje.
Centrą oficialiai palaiko Lenkijos Kendo asociacija (generalinis sekretorius Witoldas Nowakowskis (4 danas).

SVARBIAUSI ĮVYKIAI:

1993 metų pavasarį Vilniaus Aikido Aikikai Federacijoje pradėti vesti pirmieji Lietuvoje Kendo užsiėmimai.

1993 m. klubo nariai dalyvavo Kendo seminare Vengrijoje ir Prancūzijoje.

1994 m. klubo narių išvyka į Kendo ir Iaido seminarą Danijoje.

1995 m. klubo nariai sudalyvavo Kendo seminaruose Prancūzijoje.

1996 m. klubo narių išvykos į seminarus Čekijoje ir Danijoje. Po to Kendo treniruotės Vilniaus Aikido Aikikai Federacijoje laikinai buvo nutrauktos.

2005 m. Kendo treniruotės atnaujintos. Dabar jau atsinaujinusioje Lietuvos Aikido Aikikai Rengokai Federacijoje.

2005 m. gruodžio 2-4 dienomis Vilniaus Kendo Centre įvyko pirmas Lietuvoje tarptautinis Kendo seminaras. Jį pravedė Lenkijos Kendo asociacijos viceprezidentas Zbigniew'as Misiakas (4 danas) ir generalinis Lenkijos Kendo asociacijos sekretorius Witoldas Nowakowskis (4 danas). Seminare taip pat dalyvavo Lenkijos, Čekijos, Vokietijos atstovai.

2006 m. balandžio 22-23 dienomis Vilniaus Kendo Centre įvyko antras tarptautinis Kendo seminaras. Jį pravedė Lenkijos Kendo asociacijos viceprezidentas Zbigniew'as Misiakas (4 danas).

2006 m. liepos 20 d. Vilniaus Kendo Centras parodė parodomąją programą Tarptautiniame Realių Kovų Turnyre Kaune.

2006 m. liepos 22-31 dienomis Vilniaus Kendo Centro nariai dalyvavo tarptautiniame Kendo seminare Morąg'e (Lenkija). Seminarą vedė: G.Tscherter (7 danas, Šveicarija), A.Kustosz (5 danas, Lenkija), H.Kamakura (5 danas, Japonija), Z.Misiak (4 danas, Lenkija), K.Kawamoto (4 danas, Japonija) ir J.Wolny (4 danas, Lenkija).

2006 m. rugsėjo 8-10 dienomis Vilniaus Kendo Centro nariai dalyvavo tarptautiniame Kendo turnyre “Baltic Cup” Gdynioje (Lenkija).

2006 m. rugsėjo 8-10 d. Vilniaus Kendo Centro nariai dalyvavo tarpatautiniame Kendo seminare Gdynėje (Lenkija). Seminarą vedė Hiroshi Ozawa (7 danas kyoshi). Užsiėmimus aplankė ir EKF viceprezidentas Hein’as Odinot’as.

2006 m. lapkričio 4-5 d. Vilniaus Kendo Centre įvyko tarptautinis Kendo seminaras. Jį pravedė Lenkijos Kendo asociacijos viceprezidentas Z. Misiakas (4 danas), generalinis sekretorius W. Nowakowski (4 danas), A. Pyjor (3 danas) ir W.Winkler (3 danas).

Lenkijos Kendo asociacijos generalinis sekretorius Witold Nowakowski (4 danas) parašė straipsnį apie Vilniaus Kendo Centrą žurnale "KENDO WORLD" (3.3 nr, 2006 gruodis).

2007 m. gegužės 18-19 d. Vilniaus Kendo Centre įvyko Kendo seminaras. Seminarą vedė Lenkijos Kendo asociacijos viceprezidentas Zbigniew Misiak (4 danas) ir generalinis sekretorius Witold Nowakowski (4 danas).

2007 m. rugsėjo 14-16 d. Vilniaus Kendo Centro nariai dalyvavo tarpatautiniame Kendo turnyre "Baltic Cup" Szczecin’e (Lenkija).

2007 m. lapkričio 23-24 d. Vilniaus Kendo Centre įvyko Kendo seminaras. Seminarą vedė Lenkijos Kendo federacijos viceprezidentas Andrzej Kustosz (6 danas) ir jo asistentas Wiesław Biel (3 danas).

Daugiau informacijos apie Kendo el. paštu .
free counters